Jelena Đoković

Jelena Đoković je globalna direktorka Novak Đoković Fondacije, organizacije čija je misija menjanje sveta i izazivanje statusa quo ulaganjem u decu, edukatore, roditelje i mlade posredstvom edukacije.

Želja Jelene kao lidera tima Fondacije je da deci iz socijalno ugroženih sredina omogući da rastu, da se igraju i razvijaju u stimulativnom, kreativnom i bezbednom okruženju, istovremeno učeći da poštuju druge i brinu o svojoj okolini.

Diploma i znanja koja je sticala na prestižnim univerzitetima, kao što su Bokoni u Milanu i Internacionalni univerzitet u Monaku (IUM), omogućili su joj razvijanje prekopotrebnih veština kako bi postala suosnivač Novak Đoković Fondacije, gde je njena strast ka ranom razvoju dece i obrazovanjem dovela do stvaranja brojnih programa podrške svima onima koji igraju ključnu ulogu u životu jednog deteta. Zajedno sa timom Fondacije, ostvarili su sjajne rezultate kada su u pitanju, između ostalog, broj izgrađenih i opremljenih vrtića, stručnih radionica sa roditeljima i vaspitačima, edukativnih programa za decu, te humanitarne pomoći najugroženijima.

Njena velika ljubav i želja da svaki dan bude bolji roditelj i kvalitetnija podrška u razvoju i odrastanju svoje dvoje dece su je doveli do toga da postane diplomirani trener za svesno roditeljstvo sertifikovan od strane dr Šafali Sabari – doktora kliničke psihologije, specijalizovane u domenu porodične dinamike i ličnog razvoja, ujedno i nagrađivanog autora četiri knjige u kojima se idealno prepliću zapadnjačka psihologija i istočnjačka filozofija, sve sa ciljem unapređenja kvaliteta života porodica širom sveta.

Jelena je pobornik koncepta celoživotnog učenja i verovanja da snaga jednog društva leži u osnaživanju dece, mladih i odraslih kako bi bili proaktivniji, agilniji, zahvalniji i saosećajniji. Ovo verovanje je uvek motiviše da nastavi svoje usavršavanje i put samospoznaje, jer svaka situacija u životu nosi beskonačno puno prilika za učenje, razvoj i otkrivanje naše svrhe postojanja. Njeni najveći učitelji su njena deca, Stefan i Tara.

Kursevi

Razgovori o roditeljstvu

Da li sam dobar roditelj? Da li pomažem ili odmažem svom detetu u razvoju? Šta mogu da uradim da bolje razumem svoje dete i unapredim sebe kao roditelja?

Na masterklasu Razgovori o roditeljstvu, vodimo te na put otkrivanja sebe, kroz životne primere koji će te podstaći na razmišljanje, navesti da promeniš neke svoje obrasce ponašanja ili dati ideje kako da komuniciraš u porodici od sada, na ubuduće.